Lipofreze - Κρυολιπόλυση image

Lipofreze - Κρυολιπόλυση

Η Κρυολιπόλυση είναι η νέα πρωτοποριακή, μη επεμβατική μέθοδος λιποκαταστροφής, που δίνει οριστικό τέλος στο επίμονο τοπικό πάχος και έχει εκγριθεί το 2010 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η τεχνική αυτή έχει πρόσφατα αποδειχθεί επιστημονικά από τις κλινκές έρευνες των επιστημόνων του Harvard, Dieter Manstein, MD,PhD και R.Rox Anderson, MD, οι οποίοι αρχικά παρατήρησαν ότι τα παιδιά, που συνήθιζαν να τρώνε γρανίτα παγωτό, παρουσίαζαν «λακκάκια» στα μάγουλά τους. Αυτή η παρατήρηση αποτέλεσε τη βάση επιστημονικών μελετών για την ανακάλυψη της επαναστατικής μεθόδου της κρυολιπόλυσης.

Η επιστημονική ομάδα των Dieter Manstein, MD,PhD και R.Rox Anderson, MD απέδειξε ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες, τα λιποκύτταρα είναι πολύ πιο ευάλωτα – ευαίσθητα στο κρύο σε σχέση με τους υπόλοιπους περιβάλλοντες ιστούς (νεύρα, δέρμα, αγγεία, μύες κτλ.) Η αρχική τους μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lasers in Surgery and Medicine, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

  • Η ελεγχόμενη ψύξη του δέρματος προκαλεί την απόπτωση των λιποκυττάρων (δηλαδή το φυσικό ελεγχόμενο κυτταρικό θάνατό τους), η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση κυτοκινών και άλλων φλεγμονωδών μεσολαβητών που απομακρύνουν τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα.
  • Ο οργανισμός ανταποκρίνεται με μια φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία προκαλεί τη φυσική αποσύνθεση και φαγοκυττάρωση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων που αφομοιώνονται σταδιακά και έστι, μειώνεται το πάχος του λίπους στο σώμα.
  • Τα ελεύθερα λιπαρά οξεά από την καταστροφή των λιποκυττάρων απελευθερώνονται αργά και αποβάλλονται φυσιολογικά από το λεμφικό σύστημα (παρόμοια διαδικασία με αυτή που ακολουθεί η διάσπαση του λίπους από την τροφή).

Βασισμένοι σε αυτά τα αποτελέσματα, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η περατεταμένη και ελεγχόμενη ψύξη των λιποκυττάρων μπορεί να προκαλέσει τη βιολογική καταστροφή – απόπτωσή τους χωρίς να βλάπτονται οι γύρω ιστοί (νεύρα, δέρμα, αγγεία, μύες κτλ).

Η μέθοδος λοιπόν, LIPOFREZE είναι μη επεμβατική, απολύτως ασφαλής και χρησιμοποιεί δυο τεχνικές: την αναρρόφηση για αποτελεσματική στόχευση του λιπώδους ιστού της υπο θεραπείας περιοχής και την ελεγχόμενη ψύξη. Κλινικές μελέτες δείχνουνότι έχουμε εντυπωσιακή μείωση της τάξης του 25-40% του λιπώδους ιστού σε 2-4 συνεδρίες που διαρκούν 30’ -50’.

 Δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και ο ασθενής επιστρέφει άνετα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 Είναι ιδανική για το επίμονο τοπικό λίπος που έχει συσσωρευτεί στο σώμα και αντιστέκεται τόσο στη συστηματική άσκηση όσο και στη σωστή διατροφή.

 Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε 20 ημέρες ανά περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και μεγιστοποιούνται σε 60-90 ημέρες. Η μέθοδος LIPOFREZE χρησιμοποιείται σε όλες τις περιοχές του σώματος, όπου απαιτείται τοπική λιποκαταστροφή και εκτός από μια αίσθηση μουδιάσματος και μια τοπική ερυθρότητα – που υποχωρεί γρήγορα – δεν έχει παρενέργειες.

Το Lipofreze συνδυάζεται ιδανικά με το Proellixe Vibration, καθώς το λεμφικό μασάζ που προκαλούν οι δονήσεις βοηθά στη γρηγορότερη αποβολή των λιπαρών οξέων από τον οργανισμό.

Personal Care

Προγράμματα Δερματικής Υγείας

Τα προγράμματα αποτελούνται από 4 συνεδρίες με στόχο τη συνολική αναδιαμόρφωση του δέρματος.

Περιλαμβάνουν: δερμοανάλυση, λήψη ιστορικού, δερματική αξιολόγηση, επιλογή ενεργών συστατικών, διαμόρφωση εξατομικευμένου πρωτόκολλου θεραπείας για την αντιμετώπιση διάφορων δερματικών καταστάσεων.


Περισσότερα
Personal Care

Προγραμματα Body Shaping

Τα προγράμματα σώματος "Shaping" είναι εξατομικευμένα και διαμορφώνονται με βάση τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Περιλαμβάνουν: λιπομέτρηση, λήψη ιστορικού, αξιολόγηση αναγκών, διατροφικό πλάνο, επιλογή συνδυαστικών μεθοδολογιών, διαμόρφωση εξατομικευμένου πρωτόκολλου θεραπείας για την αντιμετώπιση διάφορων καταστάσεων του σώματος.


Περισσότερα